Hvorfor velge rektangulær trampoline? Trampoliners egenskaper og sprett

Egenskaper og sprett! Er det antall fjærer, lengden, tykkelsen – hva er det som bestemmer spretten i trampolinen? Det ville vært kjekt om spretten i en trampoline kunne målsettes som hestekrefter i en bil og defineres entydig. Dessverre er det ikke så enkelt.

fjører

Den største fjæren på bildet er en dobbelt konisk fjær – ISO9227 sertifisert – tilhørende en hollandsk EXIT Supreme trampoline – med en sprett som tilfredsstiller kresne krav.

Fjærene spiller en stor rolle for en trampolines hoppeegenskaper. Fjærenes antall og utforming skal være fint avstemt for å oppnå de egenskapene kvalitetsprodusenten tilstreber. Det er et samspill av antall fjærer og deres utforming og øvrige fysiske egenskaper som spiller inn sammen med trampolinens utforming og hoppedukens materiale. Her, som så ofte ellers, finner man fort ut at mer påkostede trampoliner har en bedre egenskaper enn billigere utgaver. ISO9227 sertifisering forteller om holdbare fjærer av god kvalitet.

Trenger du nye fjær til trampolinen?

Dukens evne til å slippe igjennom luft er også kritisk. Dårlig drenering av luft betyr at luften må flyttes ut og til siden når vi hopper – det gir treghet og redusert sprett. Er du ute etter trampoline-dukTencate Permatron er et eksempel på en duk det er verd å investere i – termiske forriglede fiber god luftgjennomgang, god sprett og holdbarhet med god UV-beskyttelse.

Mindre diameter gir generelt raskere respons enn større diameter og en rektangulær trampoline gir bedre sprett enn tilsvarende kvalitet runde trampoliner. Det er årsaken til at alle konkurransetrampoliner er rektangulære.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *