Firkantet, oval eller rund trampoline – hva skal du velge?

Å velge en trampoline som passer ditt behov kan være en vanskelig oppgave. Det innledende spørsmålet er: Hvem skal bruke trampolinen? Er det små barn kan det passe fint med en rund trampoline mellom 6 og 10 fot (305 cm). Er det snakk om større barn og tenåringer kan en 12 fot (366 cm) være passe. 14 fot (430 cm) er en god familietrampoline som passer både barn og voksne. Skal trampolinen brukes av tenåringer og voksne er en rektangulær modell overlegen i sprett og triksmuligheter. For lek regnes den runde trampolinen som best egnet. Finn din trampoline her!

Skjermbilde 2015-02-18 kl. 21.06.39

På en rund trampoline vil hopperen primært ledes inn mot senterpunktet – dette gir trygghet og mindre kraft i spretten. Ovale trampoliner har noe av den rektangulære trampolinens sprett og den runde trampolinens evne til å sende hopperen inn mot sentrum. Den runde trampolinen kan dimensjoneres lettere enn en rektangulær fordi kreftene fordeles likt rundt hele rammen. Dette bidrar til at runde trampoliner gjennomgående er et rimeligere valg prismessig. Rektangulære og ovale trampoliner har en asymetrisk fordeling av kreftene som krever en kraftigere dimensjonering som gir en høyere pris.

 

I dag er både rektangulære, ovale og runde trampoliner tilgjengelig i en lang rekke størrelser. Er du opptatt av maksimal sprett er rektangulære modeller det beste valget.  Mange kaller også en rektangulær trampoline for firkantet trampoline. Den vil gi deg høyere hopp samtidig som den absorberer mer landingskraft.  Her er det hopperens øvelser som i større grad bestemmer landingsstedet. Erfaring tilsier at den også gir mer rom og plass til triksene enn en rund trampoline. Til trening og triks er den rektangulære overlegen – dette er proffenes valg.

Choppi.no kan gi deg råd og tips når du skal kjøpe trampoline!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *