Nedgravd trampoline eller trampoline oppå bakken?

Vi lever i en tid hvor det investeres mye i husets utearealer. Her skal alle trives og kunne dyrke sine aktiviteter. Hagen skal kunne brukes til både lek og rekreasjon og den skal også gjerne ta seg litt fint ut. En trampoline er et av de mest populære lekeapparatene men det er ikke alltid like enkelt å plassere trampolinen når den estetiske siden også skal ivaretas. En nedgravd trampoline er et spennende alternativ til en konvensjonell trampoline. Sistnevnte ruver i landskapet med en høyde på rundt 2,5 meter. En markmontert trampoline smyger seg inn i hagelandskapet og er langt lettere å plassere.

Skjermbilde 2015-07-14 kl. 15.56.14Eksempel 1:  EXIT Supreme Ground Level

En markmontert eller Ground-Level trampoline krever forberedelser utover selve monteringen. Det må graves en skålformet grop der trampolinen skal monteres. Det bør også legges til rette for at vann dreneres om grunnen.

Skjermbilde 2015-07-15 kl. 13.48.17Eksempel 2:  EXIT InTerra trampoline

En nedgravd trampoline er avhengig av utlufting når det hoppes. Det er viktig å være klar over dette når man velger modell. Enkelte trampoliner krever utluftning gjennom en eller flere åpninger ut på siden av gropen og andre modeller har integrert utluftning som ikke krever tilleggsutluftning av gropen. Både Ground Level Supreme trampoline og InTerra trampoline fra EXIT har integrerte løsninger for utluftning som overflødiggjør å lage separate luftekanaler.

Skjermbilde 2015-07-14 kl. 16.58.00Skissen over viser hvordan en EXIT Supreme Ground Level har to parallelle systemer for utluftning: 

Skjermbilde 2015-07-15 kl. 14.36.471) Utluftning gjennom overgangen mellom matte og padding. Overgangen er i tillegg utstyrt med Supreme Foot Protection System som sikrer at en ikke trår inn mellom hoppematte og fjærer.

2) Utluftning gjennom en hoppematten.  EXIT Supreme Ground Level har en spesialutgave av en Permatron trampoline-duk fra amerkanske TenCate. 

 

Når monteringen først er gjort byr markmonterte trampoliner på en rekke fordeler:

  • Sikkerhet (En artikkel nylig publisert i USA)om trampoliner og sikkerhet fra «American Academy of Orthopedic Surgeons» anbefales nedgravde trampoliner.
  • Estetisk langt lettere å plassere inn i hagen. En markmontert løsning er mindre dominerende enn en konvensjonell trampoline. De mest moderne markmonterte, som EXIT Supreme Ground Level trampoline, ligger takket være et patentert utluftningssystem helt flatt med plenen.
  • Lettere og tryggere tilgjengelighet – ingen stige som man skal klatre opp i eller nett som skal forseres. Enklere og tryggere ikke minst for de minste!
  • Sosialt – direkte kontakt med hopperne fra sidelinjen.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *